Wendy Hölzken

Over Wendy Hölzken

Het pad van verlichte levenskunst

Mijn liefde voor psychologie, bewustzijnswerk en spiritualiteit bracht me in 2014 in aanraking met Zijnsoriëntatie. Sindsdien is mijn levenswijze lichter, liefdevoller en meer ontspannen geworden. Ik voel me thuis bij mezelf en in de wereld.

Ik houd van dit pad van verlichte levenskunst. En ik houd ervan door te geven wat mij zo thuis heeft gebracht. Het blijft een voortdurende ontdekking dat je, precies zoals je bent, al heel en compleet bent. En dat, ongeacht wat er in je leeft, dát de plek is waar je thuis bent.

Ik draag de diepzinnigheid van dit bewustzijnswerk graag uit, op een heldere en eenvoudige wijze.

Mijn leraarschap en vakkundigheid

In 2015 startte ik de driejarige Zijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Daarna volgde ik de vakopleiding tot leraar Zijnsoriëntatie.

Ik ben lid van de Zijnskring en de beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerde leraren.

Om mijn inspiratie en vakkundigheid levendig te houden, volg ik retraites, supervisie en nascholing bij Hans Knibbe en andere leraren aan de School voor Zijnsoriëntatie.

Mijn professionele achtergrond

Na mijn masteropleiding Klinische Psychologie (2000) aan de Vrije Universiteit Brussel, volgde ik een vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie (Kern vzw).  Ik ben erkend systeemtherapeut (BVRGS) en erkend supervisor en opleider in de systeemtherapie (BVOS). Mijn wortels liggen in het systemische gedachtegoed. Ik ik ben eveneens vertrouwd met ervaringsgerichte en creatieve werkvormen, met familieopstellingen, en met experiëntiële benaderingen als focussen (Gendlin). Ik heb ervaring in de Bijzondere Jeugdzorg en werkte 24 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg, als therapeut en als opleider.

Adres

Doelenstraat 42 3512 XJ Utrecht

E-mail

info@blz.nu

Wendy Hölzken is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie

De beroepsvereniging is in 2001 opgericht om de kwaliteit van het leraarschap continu te bevorderen en te bewaken. Om dit te realiseren heeft de beroepsvereniging onder andere een beroepsprofiel, een gedragscode en een  klachtenreglement ontwikkeld waar alle leden zich aan dienen te houden.

Daarnaast is de beroepsvereniging ook een ontmoetingsplaats waar leraren Zijnsoriëntatie de kwaliteit van hun vak-uitoefening op peil kunnen houden en verder kunnen ontwikkelen.

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe